Het is belangrijk dat u zo lang mogelijk zelfstandig kunt blijven wonen en actief kan blijven deelnemen aan maatschappelijke activiteiten. De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) regelt dat de gemeente Montfoort u hierbij ondersteunt als dit door een ziekte, handicap of een andere beperking lastig wordt.

U kunt dan in aanmerking komen voor een rolstoel, aangepaste kinderwagen, scootmobiel, speciale vervoersvoorzieningen, hulp bij het huishouden of een woningaanpassing.

Als u zorgt voor een zieke partner, kind, of ander familielid, vriend of buur, dan is ontspanning op zijn tijd nodig om de zorg met plezier te kunnen blijven geven en zelf gezond te blijven. U kunt de zorg dan tijdelijk overdragen aan professionele hulpverleners, de zogenaamde respijtzorg voor mantelzorgers.

De gemeente Montfoort heeft de uitvoering hiervan uitbesteed aan de SWOM. De SWOM heeft als motto: “laat iedereen meedoen” en richt zich op het geven van advies, ondersteuning, activiteiten en begeleiding om uw kwaliteit van leven in stand te houden of te verbeteren.

Wij zijn nieuwsgierig naar uw ervaringen met de SWOM. Wordt u goed geholpen en geadviseerd? Kunt u door de verleende hulp zelfstandig blijven wonen, actief deelnemen aan de samenleving of heeft u andere ervaringen?

Laat het ons weten. U kunt hiervoor een e-mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Meer informatie over Zorg en Wonen in Montfoort vindt u op www.swomontfoort.nl