Om goede jeugdhulp te kunnen bieden, is het belangrijk dat u als ouder of verzorger samen met uw kinderen centraal staat in het beleid en de te verlenen ondersteuning. Dat u daarin een stem hebt, wordt betrokken bij het ondersteuningsproces en dat u de regie kunt (blijven) voeren over uw leven, samen met uw familie, vrienden en kennissen, buren en eventueel betrokken professionele hulpverleners.

Dit betekent vooral dat er met u en uw kinderen gesproken moet worden, niet over u. Dat u de mogelijkheid krijgt om samen met uw netwerk een familiegroepsplan op te stellen en dat u kunt kiezen uit het aanbod van jeugdhulp. Hierbij staat de kwaliteit van de zorg voorop en niet de financiën. Het is belangrijk dat u weet dat u onafhankelijke cliëntondersteuning kunt aanvragen en dat uw privacy voldoende gewaarborgd is.

Herkent u deze situatie of heeft u een geheel andere ervaring? Laat het ons weten. Uw verhalen, tips en verbeterpunten zijn belangrijk om het beleid te beïnvloeden. Stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. 

Meer informatie over de jeugdhulp in Montfoort vindt u op www.jeugdteammontfoort.nl